Bil med Nettpartner-logo parkert foran en nettstasjon

Oppdrag i rammeavtalen vil bestemmes på bakgrunn av meldinger Nettpartner tar imot fra nettselskapet. Alle oppdragene befares for å planlegge best mulig fremgangsmåte for dekning av nettselskapets og kundens behov.

Typiske H1-oppdrag innebærer blant annet montering av luftstikkledninger, legging av kabler i bakken, utbygging eller forsterking av linjer og transformatorer, utbytting og vedlikehold av trafoer og lignende.

– Vi er veldig fornøyde med avtalen og ser frem til å komme ordentlig i gang. Full drift vil ta et sted mellom tre til seks måneder. Jeg tror det blir spennende tider fremover for både oss og Elvia, sier segmentleder for rammeavtaler i Nettpartner, Martin Norsted.

Norsted poengterer også hvorfor det var viktig å vinne to sammenhengende avtaleområder:

– At vi får mulighet til å binde to områder sammen er en enorm fordel. Det skaper en synergieffekt som gjør det enklere å drifte avtalen og sørge for nok montørkapasitet i regionen, forteller han.

Grunnet behov for rask oppstart har Nettpartner allerede utført flere mindre oppdrag for Elvia siden 1. mai, deriblant arbeid med stikkledninger og riving av nett og målere i forbindelse med riving av eksisterende bebyggelse.

Elvias forespørsel inneholdt mengdeberegninger på omtrent 7 millioner kroner og 10 millioner kroner, fordelt på to kontrakter. Avtalen har derfor en årlig ramme på ca. 15-20 millioner kroner totalt.